Down sindrom – vodič za roditelje i stručnjake

Short Description: 
Biti roditelj je prekrasan izazov, biti roditelj djeteta s Down sindromom je zaista poseban izazov. Od prvog dana života vašeg djeteta vaš život poprima novu dimenziju. Iako je na početku teško, s vremenom nesebična ljubav vašeg djeteta prerasta u prekrasan smiješak, najtopliji zagrljaj, zahvalnost, radost.
Ovaj priručnik je namijenjenim roditeljima djece, mladih, odraslih s Down sindromom. Nadamo se da će u njemu naći korisne informacije o Down sindromu te da će iz njega saznati kako poticati i usmjeravati svoje dijete, kako prepoznati njegove potrebe i mogućnosti kroz edukaciju, obrazovanje, medicinske i socijalne aspekte. Naravno da sve nije moguće opisati i staviti u priručnik niti obraditi sva područja pa stoga preporučamo da se za više informacija javite udrugama za Down sindrom koje djeluju na vašem području, a čiji popis ćete naći u ovom priručniku, na stranici 75.
Priručnik je namijenjen i stručnjacima koje susrećemo, s kojima surađujemo kako bi zajedničkim naporima poboljšali kvalitetu življenja osoba s Down sindromom.

Author: Dinka Vukovic, Irena Tomic Vrbic, Silvija Pucko, Anita Marcius
Publisher: Hrvatska zajednica za Down sindrom
Year of Publication: Drugo izdanje 2008 (2nd edition)
ISBN: 978-953-95937-1-9 (2nd edition)
Target group: parents, professionals (experts, teachers)